Κεντρικό Μενού
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα Νέα - Συναυλίες Νέα - Συναυλίες Βιογραφικό Βιογραφικό Δισκογραφία Δισκογραφία Συνεντεύξεις Συνεντεύξεις Δημοσιεύματα Δημοσιεύματα Επικοινωνία Επικοινωνία  
Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
 
Στης μνήμης το κλαδί-2011

Στης μνήμης το κλαδί - 2011 (Μετρονόμος)

Δισκογραφία

Λαλήματα Ονείρου - 2007 (Alpha Records)

Ένα Κομμάτι Ουρανό - 2003 (Alpha Records)

Τα Τιμαλφή - 2001 (Alpha Records)

 Μυθικά Καράβια - 1997 (MΒΙ ΧΡΟΝΟΣ)

Ένα Φεγγάρι Δρόμος - 1995 (ΜΒΙ)

 
 

.....Συμμετοχές.....

Ανεμογιαλός
Λίνος Κόκοτος – Κώστας Λάζαρης
Ανεμογιαλός

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος η καινούργια δισκογραφική
δουλειά του συνθέτη Λίνου Κόκοτου σε στίχους του Κώστα Λάζαρη.

Μετά από 20 περίπου χρόνια ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος επανέρχεται στην
δισκογραφία μ’ ένα ολοκληρωμένο κύκλο τραγουδιών, με γενικό τίτλο
΄΄Ανεμογιαλός΄΄.

Τραγούδια ζωντανά, ελληνικά, που διεγείρουν το συναίσθημα,
που αναζητούν την αλήθεια, που προβληματίζουν, που αγρυπνούν,
που τυραννιούνται, που ερωτεύονται.
Διαβάζοντας τους στίχους του Κώστα Λάζαρη - γράφει  ο συνθέτης - μου
δημιουργήθηκε μια εσωτερική ανάγκη να εκφράσω με μουσική τα
συναισθήματα αυτά που με ποιητική διάθεση αλλά και με αμεσότητα,
ακρίβεια και ευρηματικότητα περιέγραφαν αυτά τα τραγούδια.
Αισθάνομαι τυχερός, που αυτούς τους δύσκολους καιρούς μπορέσαμε
να σας προσφέρουμε τον  ΄΄Ανεμογιαλό΄΄.

Ερμηνευτές των τραγουδιών ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Θέλμα Καραγιάννη
και η Νένα Βενετσάνου.
Ενορχήστρωση: Φίλιππος Περιστέρης  -Λίνος Κόκοτος
Έπαιξαν οι μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης,  Θανάσης Βασιλάς,
Χρήστος Βιδινιώτης,  Μιχάλης Δανιάς, Αρετή Κοκκίνου , Μαρία Λαμπράκη,
Δημήτρης Λέκκας,  Σταύρος Παργινός, Πασχάλης Τσέρνας,
Λάκης Χαλκιόπουλος,  Γιάννης Χαραλαμπίδης, Φίλιππος Περιστέρης
Το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Δήμητρα Μερμίγκη.

Καλοκαιρινός Αέρας - 15 παραδοσιακά τραγούδια από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ και τον ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ
CD Μουσικού Περιοδικού ΄ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ΄
Συμμετέχει με το ριζίτικο ΄ΣΕ ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ΄

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ
΄FM RECORDS-μορφή 131΄(1994)
Συμμετέχει με 4 τραγούδια:
Τ’ ΑΓΕΡΙΝΟ ΣΟΥ ΒΛΕΜΜΑ (Στίχοι: Γιάννη Μέτσικα)
ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ (Στίχοι: Ηλία Κατσούλη)
ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ (Στίχοι: Χρήστου Πρoμήρα)
ΕΊΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΑΠΕΙΛΗ (Στίχοι: Χρήστου Πρoμήρα)

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ
΄FM RECORDS-μορφή 171΄
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ερμηνεύει ΄ΜΟΥΣΑ ΛΑΚΩΝΙΚΗ΄
που είναι και ο επίλογος της παράστασης.

ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΟΣ

΄Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι΄(1991)
Συμμετέχει με 3 τραγούδια:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ ΕΡΧΟΜΑΙ (Παραδοσιακό)
ΑΗΤΟΠΟΥΛΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΟΜΑΛΟ (Ποίηση: Γιώργη Καράτζη)
ΟΝΕΙΡΟΥ ΠΥΡΓΟΣ (Ποίηση: Αντώνη Σανουδάκη)

ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΕ ΚΑΛΩ
΄ΣΕΙΣΤΡΟΝ΄(2004)
Συμμετέχει με το τραγούδι:΄ΜΙΑ ΦΟΡΑ΄
(Στίχοι: Αλεξάνδρας Νικολάου)

ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΣΑ
΄ΣΕΙΣΤΡΟΝ΄(2005)
Συμμετέχει με 4 τραγούδια:
ΛΟΓΙΣΜΟΣ (Στίχοι:Χαρούλα Βερίγου)
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗ ΜΕΡΑ (Στίχοι:Γιάννη Νικολάου-Κώστα Τσούτσα)
ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ (Στίχοι:Χαρούλα Βερίγου)
ΑΣ ΗΜΟΥΝ (Στίχοι:Γιάννη Νικολάου-Φώτη Σώλου)

ΣΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΜΑΝΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

΄ΜΒΙ - LYRA΄(2003)
Συμμετέχει με 2 Τραγούδια:
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ (Σταύρου Ξαρχάκου-Νίκου Γκάτσου)
Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ (Κώστα Μουντάκη)

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ
΄Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι΄(1995)
Συμμετέχει με το τραγούδι: ΄ΧΑΡΑΖΕΙ΄
(Στίχοι: Μανώλη Δ. Ανδρουλάκη)

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

΄ευφωνία΄(2002)
Συμμετέχει με 2 τραγούδια:
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ (Ποίηση: Γιάννη Ρίτσου)
ΠΛΑΝΗ ΔΙΠΛΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΝ (Ποίηση: Γιώργου Βέη)