Κεντρικό Μενού
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα Νέα - Συναυλίες Νέα - Συναυλίες Βιογραφικό Βιογραφικό Δισκογραφία Δισκογραφία Συνεντεύξεις Συνεντεύξεις Δημοσιεύματα Δημοσιεύματα Επικοινωνία Επικοινωνία  
Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
 
Στης μνήμης το κλαδί-2011

Στης μνήμης το κλαδί - 2011 (Μετρονόμος)

Δισκογραφία

Λαλήματα Ονείρου - 2007 (Alpha Records)

Ένα Κομμάτι Ουρανό - 2003 (Alpha Records)

Τα Τιμαλφή - 2001 (Alpha Records)

 Μυθικά Καράβια - 1997 (MΒΙ ΧΡΟΝΟΣ)

Ένα Φεγγάρι Δρόμος - 1995 (ΜΒΙ)

 
 

Βιογραφικό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γυιός του λυράρη Μανώλη Ανδρουλάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αβδού Ηρακλείου.
Η δισκογραφική του πορεία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και στο διάστημα αυτό έχει παρουσιάσει έξι δίσκους:
΄ Ένα φεγγάρι δρόμος ΄ (1995),
΄ Μυθικά καράβια ΄(1997),

΄ Τα Τιμαλφή ΄(2001),
΄ Ένα κομμάτι ουρανό ΄(2003)

΄ Λαλήματα Ονείρου ΄ (2007).
΄Στης μνήμης το κλαδί΄(2011)

Επίσης έχει συμμετοχή στους:
''Κρητών Έπος'', ''Ζωγραφιές και Χρώματα'', ''Μουσική Άνοιξη'',
''Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου'', ''Τραγούδια του έρωτα και της
θάλασσας No 2 '',''Με το ταγούδι σε καλώ'',''Στο νότο έρωτας
φυσά'',''Καλοκαιρινός αέρας'', ''Carmina Graeka'', ''Φως Ελληνικό'',
'' Πλανήτης Ελλάς'' και ''Ο Γύρος του Θριάμβου''.
Τον Απρίλιο (2018) στο δίσκο ''Ανεμογιαλός'', σε μουσική Λίνου
Κόκοτου και σε στίχους Κώστα Λάζαρη ερμηνεύει επτά τραγούδια.
Τον Ιούνιο (2020) στο δίσκο ''Αυλαία'', συμμετέχει με τρία τραγούδια. 

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς:

Γιάννης Μαρκόπουλος, Χριστόδουλος Χάλαρης, Λίνος Κόκοτος,
Γιώργος Σταυριανός, Μιχάλης Τρανουδάκης, Ηλίας Κατσούλης,
Μιχάλης Τερζής, Δημήτρης Λέντζος, Παντελής Θαλασσινός,
Γιώργος Δεσποτίδης, Κώστας Λάζαρης, Γιώργος Καγιαλίκος,
Ηλίας Μάστορης, Γιάννης Νικολάου,
Γιώργος Αρσενίδης,
Αντώνης Πετράτος, Θανάσης Νικόπουλος,
Γιώργης Θεοχαρόπουλος,
Βασίλης Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, Χαρούλα
Βερίγου, Γιάννης Τζουανόπουλος,
Γιάννης Παξιμαδάκης,
Συμβασία Δασκαλομαρκάκη, Γιώργος Ασιθιανάκης,

Δώρα Πρωτόπαπα κ.α., καθώς και με καλλιτέχνες κρητικής μουσικής:
Γιώργος Καλομοίρης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης,
Μιχάλης Αλεφαντινός, Μανώλης Ανδρουλάκης,
Μιχ. & Αντ. Φραγκιαδάκης, Νίκος Καραβιράκης,
σε συναυλίες και στην δισκογραφία.
Από τις παρέες με τους αγαπημένους φίλους του στην Κρήτη,
βρέθηκε να τραγουδά στο Ηρώδειο το 1988, το 2004 και το 2005,
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1994, σε μεγάλα θέατρα της
Ευρώπης, στο DOMINION του Λονδίνου (1988), στο PALAIS DE
BEAUX-ARTS των Βρυξελλών(Μάρτιος 1992), στο Παττίχειο Θέατρο
στην Κύπρο (Οκτώβριος 1992), και σε όλες σχεδόν της πόλεις της
Ελλάδας με τον Γιάννη Μαρκόπουλο.
Στο Καλλιμάρμαρο στάδιο το
2001 για τα 60 χρόνια από την
Μάχη της Κρήτης, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη μουσική σκηνή ΄ΖΟΟΜ΄,  στην Πλάκα (Φεβ΄ 2002)
με τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και στα
αφιερώματα στον Νίκο  Ξυλούρη στο θέατρο Λυκαβηττού (Ιούλιος 2002) και στο
Ποδηλατοδρόμιο - ΟΑΚΑ (Φεβρουάριος 2010).
Από το 1998 μέχρι και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα...