Κεντρικό Μενού
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα Νέα - Συναυλίες Νέα - Συναυλίες Βιογραφικό Βιογραφικό Δισκογραφία Δισκογραφία Συνεντεύξεις Συνεντεύξεις Δημοσιεύματα Δημοσιεύματα Επικοινωνία Επικοινωνία  
Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
 
Στης μνήμης το κλαδί-2011

Στης μνήμης το κλαδί - 2011 (Μετρονόμος)

Δισκογραφία

Λαλήματα Ονείρου - 2007 (Alpha Records)

Ένα Κομμάτι Ουρανό - 2003 (Alpha Records)

Τα Τιμαλφή - 2001 (Alpha Records)

 Μυθικά Καράβια - 1997 (MΒΙ ΧΡΟΝΟΣ)

Ένα Φεγγάρι Δρόμος - 1995 (ΜΒΙ)

 
 

Μυθικά Καράβια - 1997(MΒΙ ΧΡΟΝΟΣ)

Μυθικά Καράβια - 1997

Τα τραγούδια:

1. Τ΄ασήμι και το βυσσηνί (Γιώργου Αρσενίδη-Αντώνη Πετράτου)
2. Του Παραδείσου λεμονιά (Παντελή Θαλασσινού-Ηλία Κατσούλη)
3. Δε είν΄ο έρωτας καπνός (Γιώργου Αρσενίδη-Ηλία Κατσούλη)
4. Τα χάδια σου στο πρόσωπο (Παντελή Θαλασσινού-Ηλία Κατσούλη)
5. Τα διαμάντια της αγάπης (Γιώργου Αρσενίδη-Ηλία Κατσούλη)
6. Βυζαντινή γαλέρα (Γιώργου Αρσενίδη-Ηλία Κατσούλη)
7. Τα ωραία (Παντελή Θαλασσινού-Ηλία Κατσούλη)
8. Ομόνοια-Θησείο (Γιώργου Αρσενίδη- Αντώνη Πετράτου)
9. Έρωτα ζωγράφε (Παντελή Θαλασσινού-Ηλία Κατσούλη)
10. Δυό γλάροι (Γιώργου Αρσενίδη-Κώστα Τσούτσα)
11. Συνάντηση (Παντελή Θαλασσινού-Ηλία Κατσούλη)

Έγραψαν & είπαν για τον δίσκο:

Ευχάριστη έκπληξη από τον καινούργιο δίσκο του Νίκου Ανδρουλάκη, το δεύτερο προσωπικό του, ο οποίος εμφανίζεται τόσο ερμηνευτικά όσο και καλλιτεχνικά σαφώς πιο ώριμος.
Ο καλός τραγουδιστής, ο οποίος είχε ήδη θέσει γερές βάσεις με την προηγούμενη δουλειά του ΄΄Ένα φεγγάρι δρόμος΄΄, αλλά και με τις συνεργασίες του με καταξιωμένους συνθέτες όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος ή ο Γιώργος Σταυριανός, κάνει με τα ΄΄Μυθικά καράβια΄΄ ακόμα πιο συγκεκριμένο το στόχο του και τη θέση του στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.Με τραγούδια που έχουν κάτι από το κλίμα της παρέας, από τη ζεστασιά της συντροφιάς, που έγραψαν ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιώργος Αρσενίδης σε στίχους των Ηλία Κατσούλη, Αντώνη Πετράτου και Κώστα Τσούτσα.Μελωδίες που έλκουν πολλά στοιχεία τους από την παραδοσιακή μουσική, την οποία γνωρίζει καλά ο Κρητικός Νίκος Ανδρουλάκης, ενορχηστρώσεις γοητευτικές με τζουράδες, λύρες και λαούτα κρητικά, που δίνουν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στο τελικό αποτέλεσμα.Δε λείπουν και κάποια λαϊκά, που επίσης ακολουθούν τους χαμηλούς τόνους της όλης δουλειάς.Τα ΄΄Μυθικά καράβια΄΄ μπορούν να μας ταξιδέψουν στην καλή όχθη του ελληνικού τραγουδιού.Αρκεί...να επιβιβαστούμε.
Δέσποινα Σαββοπούλου
Εφημ. ΄ Έλεύθερος Τύπος ΄ - 18 Νοε΄1997



Ο δίσκος αυτός είναι ο δεύτερος προσωπικός του Νίκου Ανδρουλάκη, ενός τραγουδιστή με μελωδική φωνή και πηγαία ερμηνεία.Τα ΄΄Μυθικά καράβια΄΄ περιέχουν συνθέσεις ευαίσθητες του Παντελή Θαλασσινού και του Γιώργου Αρσενίδη.Τους στίχους υπογράφουν ο Ηλίας Κατσούλης, Αντώνης Πετράτος και Κώστας Τσούτσας.Πρόκειται για τραγούδια ποιοτικά που έχουν πρόθεση να ταξιδέψουν τον ακροατή σε θάλασσες και τόπους φαντασίας και ονείρου.

Διονυσία Σαραντάκη
Περιοδικό ΄ Μουσική ΄ τ. 103 - Δεκ΄1997



Είναι ένας δίσκος ακρόασης και πραγματικά γαλήνης, ψυχικής γαλήνης.
Δίσκος με υπέροχα λαϊκά ηχοχρώματα και παραδοσιακά και που σπουδαίοι συνθέτες και στιχουργοί υπογράφουν αυτό το δίσκο.
Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Μουσικός παραγωγός.
Στον ΆΘΗΝΑ 99FM΄ (23/11/1997
)