Κεντρικό Μενού
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα Νέα - Συναυλίες Νέα - Συναυλίες Βιογραφικό Βιογραφικό Δισκογραφία Δισκογραφία Συμμετοχές Συμμετοχές Συνεντεύξεις Συνεντεύξεις Δημοσιεύματα Δημοσιεύματα Επικοινωνία Επικοινωνία  
Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
 
Στης μνήμης το κλαδί-2011

Στης μνήμης το κλαδί - 2011 (Μετρονόμος)

Δισκογραφία

Λαλήματα Ονείρου - 2007 (Alpha Records)

Ένα Κομμάτι Ουρανό - 2003 (Alpha Records)

Τα Τιμαλφή - 2001 (Alpha Records)

 Μυθικά Καράβια - 1997 (MΒΙ ΧΡΟΝΟΣ)

Ένα Φεγγάρι Δρόμος - 1995 (ΜΒΙ)

 
 

Ένα Κομμάτι Ουρανό - 2003(Alpha Records)

Ένα Κομμάτι Ουρανό - 2003

Τα τραγούδια:
1. Άστρο της φωτιάς
2. Κανενός και πουθενά
3. Ένα κομμάτι ουρανό
4. Ήλιος χάραξε τη μέρα
5. Να με κρατάς να μ΄ έχεις
6. Η σκουριά κι η λησμονιά
7. Όταν ξυπνάει τ΄ όνειρο
8. Οι μυγδαλιές της Αττικής
9. Φθινόπωρο τα μάτια σου
10. Μ΄αυτό το τραγουδάκι

Έγραψαν για τον δίσκο:

Φωνή μελωδική που βγάζει έκφραση, συναίσθημα και πάθος.Βήματα αργά, αλλά σταθερά και προσεκτικά με μοναδικό στόχο το ελληνικό τραγούδι που το υπηρετεί με σοβαρότητα και συνέπεια είκοσι χρόνια τώρα.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυκλοφορεί τώρα το τέταρτο προσωπικό του CD-Ένα κομμάτι ουρανό- σε μουσική Γιώργου Δεσποτίδη και στίχους του Ηλία Κατσούλη...
Πάνος Γεραμάνης                         
Εφημ. ΄ΤΑ ΝΕΑ΄ 9 Ιουλίου 2003


Λαικά κομμάτια με επιρροές από το παρελθόν και μελωδικές συνθέσεις με έντονο το παραδοσιακό μουσικό στοιχείο.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ερμηνεύει δέκα καινούργια τραγούδια τη μουσική των οποίων υπογράφει ο Γιώργος Δεσποτίδης και τους στίχους ο Ηλίας Κατσούλης.
΄Δεν είμαι απ΄την Ανατολή / Μα ούτε κι απ΄ τη Δύση / Και σπάω πάντα το γυαλί / Προτού αυτό ραγίσει...΄ 
Περιλαμβάνει όμορφα τραγούδια πολύ καλά εκτελεσμένα από τους μουσικούς και ερμηνευμένα από τον τραγουδιστή.
Για να το απολαύσετε αυτό το cd πρέπει να <<ασχοληθείτε>> μαζί του. Αν θέλετε απλώς μια καλοκαιρινή μουσική υπόκρουση, αφήστε το καλύτερα.
Αναστασία Κουκά
ΕΘΝΟΣ ΑΟΥΤ της Κυριακής 29 ΙΟΥΝΙΟΥ - 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2003


Κάποια άσματα που δεν προβάλλονται από τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές κρύβουν τη μεγάλη έκληξη.Όχι μόνο επιβεβαιώνουν ότι το καλό ελληνικό τραγούδι υπάρχει, όσο και αν ακολουθεί υπόγειες διαδρομές, διακρίνεται για την ποιότητά του, αλλά κυρίως γιατί <<φωτίζουν>> όλα αυτά τα νέα παιδιά που χωρίς τυμπανοκρουσίες ακολουθούν την πατροπαράδοτη μουσική χειροτεχνία που μας στολίζει με τόσα καλούδια.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει, αργά, σταθερά, προπαντός διακριτικά, τη μοναχική του πορεία.Πριν από δύο χρόνια είχε βγεί ο δίσκος του ΄Τα τιμαλφή΄, όμορφα τραγούδια για τις στιγμές που θέλουμε να ψυχαγωγηθούμε, με την αρχαία και παραδοσιακή έννοια ο όρος.Αγωγή ψυχής-οπως την ένιωθε ενστικτωδώς ο λαός μας και όχι όπως τα τελευταία 20 χρόνια την ευτέλισαν τα εμπορικά κυκλώματα σε ανούσιο καταναλωτικό χαβαλέ.
Χρόνια τώρα ο Γιώργος Δεσποτίδης ετοιμάζει άσματα ωραία, αλλά που να βγούν σε δίσκο εφόσον δε συμπλέουν με το ρεύμα της υποκουλτούρας.Τίποτα δε πάει, όμως, χαμένο και να που συναντήθηκαν με τους στίχους του Ηλία Κατσούλη και τη φωνή του Νίκου Ανδρουλάκη.΄Ένα κομμάτι ουρανό΄ ο τίτλος του ψηφιακού δίσκου...
Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης
Εφημ. ΆΠΟΦΑΣΗ΄ 23-7-2003


Μιά αξιόλογη περίπτωση ερμηνευτή που, με κινητήρια δύναμη το κρητικό χρώμα της φωνής του, δεν αρκέστηκε σε ηχογραφήσεις παραδοσιακών τραγουδιών, αλλά ευτύχησε να συνεργαστεί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους δημιουργούς.
Το ό,τι ψάχνεται από άποψη ρεπερτορίου είναι προς τιμή του.
Έτσι κι εδώ, αποδίδει δέκα τραγούδια του Γιώργου Δεσποτίδη σε στίχους του Ηλία Κατσούλη. Ο Δεσποτίδης κινείται σε λαικούς-παραδοσιακούς δρόμους με αξιοπρέπεια αλλά και έμπνευση, ειδικά στα κομμάτια ΄Άστρο της φωτιάς΄,΄Να με κρατάς να μ΄έχεις΄και ΄Οι μυγδαλιές της Αττικής΄.Οι στίχοι του Κατσούλη, για μια ακόμη φορά υψηλής αισθητικής και η ερμηνεία του Ανδρουλάκη δυνατή και στεντόρεια, απόλυτα μέσα στο κλίμα των συνθέσεων.Μεταξύ των μουσικών(Μάνος Πυροβολάκης κρητική λύρα, Λευτέρης Γρίβας ακορντεόν, Θωμάς Κοντογεώργης πιάνο και την επιμέλεια της ορχήστρας) βιολί παίζει ο βετεράνος Παντελής Δεσποτίδης, πατέρας του τραγουδοποιού.
Αντώνης Μποσκο΄ί΄της
Περιοδικό   Ήχος και Εικόνα (τ. 386)