Κεντρικό Μενού
Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα Νέα - Συναυλίες Νέα - Συναυλίες Βιογραφικό Βιογραφικό Δισκογραφία Δισκογραφία Συμμετοχές Συμμετοχές Συνεντεύξεις Συνεντεύξεις Δημοσιεύματα Δημοσιεύματα Επικοινωνία Επικοινωνία  
Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
  • Φωτογραφίες
 
Στης μνήμης το κλαδί-2011

Στης μνήμης το κλαδί - 2011 (Μετρονόμος)

Δισκογραφία

Λαλήματα Ονείρου - 2007 (Alpha Records)

Ένα Κομμάτι Ουρανό - 2003 (Alpha Records)

Τα Τιμαλφή - 2001 (Alpha Records)

 Μυθικά Καράβια - 1997 (MΒΙ ΧΡΟΝΟΣ)

Ένα Φεγγάρι Δρόμος - 1995 (ΜΒΙ)

 
 

Τα Τιμαλφή - 2001(Alpha Records)

Τα Τιμαλφή - 2001

Τα τραγούδια
1. Στις βραδινές σου προσευχές (Μιχάλη Αλεφαντινού-Ηλία Κατσούλη)
2. Πάντα θλιμένη χαραυγή (Μιχ & Αντ. Φραγκιαδάκη-Γιώργη Σταυρακάκη)
3. Τι να την κάνω την καρδιά (Μανώλη Δ. Ανδρουλάκη-Ηλία Κατσούλη)
4. Νυχτοπούλι καθ΄αργά (Νίκου Μανιά-Βαγγέλη Μαρκογιαννάκη)
5. Όποιος μετράει τ΄ άστρα (Νίκου Καραβιράκη-Ηλία Κατσούλη)
6. Θε να σε κάνω μενεξέ (Παναγιώτη Τούντα-Γιάννη Μπερνιδάκη)
7. Για σένα ξημερώνομαι (Θανάση Σκορδαλού)
8. Άσπρο περιστέρι μου (Παναγιώτη Τούντα-Γιάννη Μπερνιδάκη)
9. Πύργος τσ΄ αγάπης (Κώστα Μουντάκη)
10. Πονεμένη καρδιά (Στέλιου Φουσταλιεράκη)
11. Όσο σημώνει ο καιρός (Στέλιου Φουσταλιεράκη)
12. Ανεξήγητος χρησμός (Χαρ. Γαργανουράκη-Ηλία Κατσούλη)
13. Το ψάρι και το πουλί (Γιώργου Καλομοίρη-Ηλία Κατσούλη)
14. Φιλεντέμ (Παραδοσιακό)

Έγραψαν για ΄Τα Τιμαλφή΄.

Ανάγκη εσωτερικής έκφρασης αποτελούν τα δεκατέσσερα τραγούδια που ερμηνεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο νέο του CD με τίτλο  ΄΄Τα Τιμαλφή΄΄  (Alpha records).Πρόκειται για μουσική και λόγια που είναι απόμακρα από την εμπορικότητα. Ακουμπάνε στη γνήσια παράδοση και την τέχνη. Το πιο σπουδαίο όμως, είναι ότι  Τα Τιμαλφή είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς.

ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ 27-4-2002


Πολυσχιδής πορεία με δίσκους, εμφανίσεις σε κέντρα, συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες της λαικής ελληνικής μουσικής. Πρόσφατος σταθμός  ΄΄Τα Τιμαλφή΄΄, παλιά και καινούρια τραγούδια μυθικών προσώπων της Κρητικής μουσικής, αλλά και νέων δημιουργών. Ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης έχει κάνει την ενορχήστρωση αυτού του εξαιρετικού δίσκου.

ΗΛΙΑΣ ΒΟΛΙΟΤΗΣ – ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Περιοδικό:  ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ  τ. 5


Ο δίσκος περιέχει παλιά αγαπημένα Κρητικά τραγούδια στα οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει νέες διαστάσεις καθώς και μερικά καινούρια κομμάτια που δένουν αρμονικά με τα πρώτα. Με μαεστρία ο τραγουδιστής ισορροπεί ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, χωρίς να καταθέτει παλιομοδίτικες απόψεις, αλλά και χωρίς να προβαίνει σε άτοπους νεωτερισμούς.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟYΛΟΥ
ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 3-6-2001


΄΄Τα Τιμαλφή΄΄  το νέο CD του Νίκου Ανδρουλάκη μια διαδρομή στο χθες και το σήμερα της Κρητικής μουσικής, προσφέρουν δικαίωμα και στο όνειρο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΜΠΡΙΝΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ  15-6-2001


Τα Κρητικά τραγούδια που επέλεξε ο τραγουδιστής όντως ανήκουν στα τιμαλφή της παράδοσης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ερμηνεύει με σεβασμό και κύρος.

ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
Περιοδικό:  ΔΙΦΩΝΟ  τ. 67


΄΄Τα Τιμαλφή΄΄  έρχονται να καταδείξουν μέρος από την πλούσια συγκομιδή που μας άφησαν όλοι εκείνοι οι έξοχοι μαέστροι του παρελθόντος, αλλά και να συνδράμουν με το δικός τους τρόπο στη συνέχεια αυτής της ιστορίας, όχι στείρα ακαδημαικά, αλλά με συναίσθηση ενός παλλόμενου παρόντος. Όλα αυτά ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρνει σε ταιριαστή ισορροπία με τρόπο λειτουργικό και σύγχρονο. Γιος του Κρητικού λυράρη Μανόλη Ανδρουλάκη, κλειδώνει με τη φωνή του την απόδοση αθάνατων μελωδιών.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
Περιοδικό:  ΔΙΦΩΝΟ  τ. 78


Ευτυχώς που στις μέρες μας κυκλοφορούν δίσκοι που δεν ενδιαφέρονται να εναρμονιστούν με τα … σύγχρονα μουσικά ρεύματα, αγνοούν τη μόδα της εποχής και βαδίζουν σταθερά όπως ταιριάζει σε τραγούδια που φέγγουν από τον ήλιο της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Όπως ακριβώς βαδίζει το άλμπουμ του Νίκου Ανδρουλάκη με τίτλο  ΄΄Τα Τιμαλφή΄΄.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ
Περιοδικό:  ΤΗΛΕΡΑΜΑ  τ. 1291


΄΄Tα Τιμαλφή΄΄  είναι ένας δίσκος στον οποίο αξίζει να σταθεί κανείς. Πιθανόν να μη συγκινήσει εκείνους που έχουν  ΄΄πρόβλημα΄΄ με την κρητική μουσική. Ωστόσο, ακόμα και αυτοί δύσκολα θα αρνηθούν τη γνησιότητα του εγχειρήματος και την αγάπη όλων ανεξαιρέτως των συντελεστών γι΄ αυτό που κάνουν.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΛΒΑΡΛΗΣ
ΙΝ.GR